Výstava "Hlasy nitra"

25. února 2022

Pozvánka na Charitativní prodejní výstavu obrazů Marie Světlé „Hlasy nitra“ na podporu Domova pro osoby zdravotně postižené Diakonie Praha

Výstava "Hlasy nitra"
25. února 2022 - Výstava "Hlasy nitra"

Výstava se koná ve Vršovickém literárním centru Waldes (Moskevská 57, Praha 10) od 1. do 31. března 2022 každý pracovní den od 15 do 17 hod. Ptejte se po průvodci ve Vršovickém knihkupectví.

Výtvarnice Marie Světlá (29. 6. 1947 – 17. 10. 2021) prožila velkou část svého života na Praze 10, kde také vznikla většina z jejích 2 000 básní a 150 obrazů. Používala různé výtvarné techniky – malovala jak olejem, tak akrylem, používala štětec i špachtli. Většina jejich obrazů je na plátně nebo na dřevěné desce.

Výtěžek charitativní prodejní výstavy „Hlasy nitra“ Marie Světlé je určen na podporu Domova pro osoby zdravotně postižené (DOZP) v Dolních Počernicích, kde žije dcera Marie Světlé. Blíže zde. Postup, jak nakupovat obrazy, pokud se na výstavu nedostanete, najdete zde, ceník obrazů zde.

Vernisáž výstavy se uskuteční 1. března od 17 hod. Kromě představení Marie Světlé a DOZP Dolní Počernice Diakonie Praha je připravené i hudební vystoupení Michaely Stehlíkové (cello, zpěv) a Tomáše Ryzáka (kytara, zpěv). Blíže zde.

Výstava byla iniciována manžely Hirschovými a městskou částí Praha 10. Mnohokrát všem z Diakonie Praha děkujeme.