Slavnostní otevření Domova Daniela

30. září 2022

Diakonie dokončila stavbu speciálního domova pro lidi s autismem. Od ledna 2023 pak v pražských Stodůlkách otevře novou celoroční sociální službu, která v Praze i celorepublikově chybí. Ta bude sloužit 9 lidem, kteří jsou těžce nebo plně závislí na podpoře a péči druhých. Díky projektu Diakonie Praha se kapacita v Praze pro lidi s touto formou znevýhodnění zvýší na 15 lůžek.

Slavnostní otřevření Domova Daniela
30. září 2022 - Slavnostní otevření Domova Daniela

Hlavním cílem nového Domova Daniela je zajistit profesionální přístup ke klientům s autismem a jejich rodinám přinést řešení a odlehčení náročné životní situace. Stěžejní je poskytnout kvalitní zázemí komunitního charakteru a odpovídající péči, nabídnout další kapacitu a podporovat tendenci transformace z ústavní péče směrem k individuální podpoře.

Slavnostní otevření domova se uskutečnilo 21. září za účasti ředitelky Diakonie Praha Andrey Vachtlové, ředitele celorepublikové Diakonie ČCE Jana Soběslavského, radní Magistrátu hlavního města Prahy pro zdravotnictví a sociální politiku Mileny Johnové a patronky projektu a zakladatelky nadačního fondu AutTalk Kateřiny Sokolové.