První místo ve výtvarné soutěži patří Alině

29. září 2021

Ve výtvarné soutěži v kategorii do 30 let zvítězila Alina Goltsova s obrazem Kocourova cesta po moři. Alina je klientkou naší Sociálně terapeutické dílny. Jsme pyšní a gratulujeme!

První místo ve výtvarné soutěži patří Alině
29. září 2021 - První místo ve výtvarné soutěži patří Alině
Alina je mladá dívka z Prahy, která se bojí létat. Velmi snadno ji něco vystraší, a proto nemůže žít samostatně. Strach jí brání žít normální život (chodit do školy, cestovat, stýkat se s vrstevníky). Většinu času tráví uzavřena mezi čtyřmi stěnami svého domova.
Na rybě v obraze je pohádkové město. Ryba kocoura ochraňuje od jiných mořských zvířat. I Alina našla způsob, jak cestovat. Létá ve svých představách a maluje obrazy světů. Typické jsou uličky měst, po kterých se potulují kocouři, zářivá barevná okna domů a lidé s úsměvem na tváři. Svá veselá díla sdílí na sociálních sítích a vždy se těší na komentáře od dobrých lidí..
Už 10 let pomáhá Alině jako učitelка malováni kamarádka rodičů, malířка a sociální pracovnice Anna Skorko.

Soutěž uspořádal Domov pro osoby se zdravotním postižením Sulická