Podívejte se, jak dopadla rekonstrukce prostor Odlehčovací služby Na palubě

30. září 2019

V létě tohoto roku jsme pilně pracovali na rekonstrukci prostor Odlehčovací služby Na palubě. Prostory jsou od konce srpna již plně v provozu. Podle zpětné vazby kolegyň a kolegů, kteří prostory denně využívají, je prostor mnohem více vyhovující pro jejich práci s lidmi s postižením. Také naši klienti vypadají spokojenější.

Původní prostory Odlehčovací služby Na palubě byly již opotřebované a nevyhovovaly standardům ani ideální představě o tom, jak by tato služba měla vypadat a fungovat. Rozhodli jsme se tedy pustit do kompletní rekonstrukce. Naším cílem bylo přebudovat prostory tak, aby byly komfortní a praktické jak pro klienty tak pečující personál.

Koupelna IKoupelna II

Součástí projektu byla kompletní rekonstrukce koupelny na bezbariérovou, osazení zásuvnými dveřmi, vybavení hydromasážní vanou, podlahovým topením a nejmodernějším systémem osvětlení. Dále instalace stropního zvedacího a asistenčního systému Erilens Roomer, rekonstrukce elektrických rozvodů v celém prostoru, systém osvětlení, částečná rekonstrukce podlah, repase zbývajících podlah ve dvou místnostech, obložení celého prostoru vinylovou krytinou z důvodů snadné údržby a vybavení novým nábytkem pro klienty: skříně, úložné prostory, postele.

Pokoj IVPokoj I.

Velkou část nákladů na rekonstrukci nám pomohla zajistit paní Elizabeth Neale a její  benefiční aukce Charity Gala 2018, jejímž prostřednictvím nás podpořila řada firem i individuálních dárců. Dále máme přislíbenou velkorysou částku od italského grantu Otto per Mille, který opakovaně podporuje střediska Diakonie po celé ČR. Třetím hlavním zdrojem financování byl Farní sbor ČCE Dejvice, který pro nás v květnu uspořádal charitativní bazárek. Zbytek rozpočtu nám pomohli zafinancovat další štědří dárci.

Pokoj VPokoj II

Podívejte se, jak rekonstrukce prostor Odlehčovací služby Na palubě
30. září 2019 - Podívejte se, jak dopadla rekonstrukce prostor Odlehčovací služby Na palubě