Otevíráme nové pracoviště Domova pro OZP v Dolních Počernicích

13. května 2020

Rádi bychom se s Vámi podělili o pozitivní novinku, kterou jsme v posledních měsících plánovali a chystali. Od 1. května 2020 je otevřeno nové detašované pracoviště Domov pro osoby se zdravotním postižením v Dolních Počernicích. Jsme rádi, že i v době koronavirové krize a přes řadu překážek se nám podařilo tento cíl uskutečnit a zajistit novým budoucím uživatelům důstojný domov.

Otevíráme nové pracoviště Domova pro OZP
13. května 2020 - Otevíráme nové pracoviště Domova pro OZP v Dolních Počernicích

Jak říká naše koordinátorka služeb Andrea Vachtlová: "V době, kdy se mnoho sociálních služeb muselo z vládního nařízení uzavírat, my jsme nové pracoviště naopak otevřeli."

Toto nové počernické pracoviště navazuje na náš stávající Domov pro OZP Zvonek v Krči, který má velkou tradici, výborně funguje a je opravdovým domovem pro řadu lidí. Proto jsme se rozhodli zajistit další prostory, službu rozšířit a navýšit tak kapacitu.

V Dolních Počernicích se jedná se o bezbariérový dům se zahradou, kde zatím používáme jedno patro. Kapacita je nyní 10 klientů s mentálním nebo kombinovaným postižením od 18 let. Postupně zhruba od podzimu loňského roku jsme připravovali a vybavovali vnitřní prostory tak, abychom dosáhli příjemného a funkčního prostředí.

Nové detašované pracoviště Domov pro osoby se zdravotním postižením v Dolních Počernicích

Musíme přiznat, že jsme se následně trochu potýkali se zajištěním personálu přímé péče, na což klademe velký důraz. Bohužel plošně situace v sociálních službách v oblasti lidských zdrojů nebyla růžová a bylo opravdu těžké sehnat spolehlivé pracovníky. Teď se zdá, že i tato překážka je překonána a my máme připravený tým lidí, který bude poskytovat uživatelům non stop péči 365 dní v roce. Během dubna jsme spustili zkušební provoz s našimi klienty z Domova ve Zvonku a od května již začínáme "na ostro" a jednáme s novými zájemci o službu.

Pokud byste měli zájem o službu, kontaktujte vedoucího Domova pro OZP

S jarem nás čeká ještě úprava zahrady, kterou chceme dát do lepšího stavu, pořídit altán, zahradní nábytek pro relaxaci atd. A pomůcky pro rozvoj klientů nakupujeme průběžně, vždy se hodí další možnosti a aktivity. Rádi bychom také koupili tablety a projektor, aby klienti měli možnost využívat různé speciální aplikace pro ně určené, zlepšovat se v alternativní komunikaci, vytvářet interaktivní tabuli pro skupinové učení a další. Tuto inovaci už v několika našich službách praktikujeme a má úspěch.

Pokud byste měli chuť nám pomoci, budeme Vám vděční. Stačí se obrátit na naši dárcovskou podporu

Velké poděkování patří Nadaci J.V.J. 2017, díky které jsme mohli pořídit nákladné zvedací systémy určené pro manipulaci s klienty se sníženou pohyblivostí. Děkujeme také všem dalším dárcům, kteří nás podporují, abychom mohli naše plány realizovat a poskytovat klientům co nejlepší služby.

Věříme, že i na tomto novém pracovišti vybudujeme stabilní a kvalitní sociální službu, která bude přínosem jak pro uživatele, tak jejich rodiny.