Od plánů k realizaci... aneb stavba se blíží!

31. května 2021

Všechno má svůj čas. A my se nyní přesunujeme od plánů k realizaci. Potřebné formality jsou vyřízeny a máme zelenou začít nový projekt - Dostavbu budovy a otevření domova se zvláštním režimem pro osoby s poruchou autistického spektra.

Od plánů k realizaci... aneb stavba se blíží!
31. května 2021 - Od plánů k realizaci... aneb stavba se blíží!

Zastupitelstvo Magistrátu hl. města Prahy nám schválilo za symbolickou cenu prodej pozemku pod stávající budovou ve Stodůlkách. Což byl stěžejní krok, abychom náš záměr v podobě centra pro klienty s autismem mohli realizovat. Vlastnictví pozemku je totiž podmínkou dotace poskytnuté ze strany Ministerstva práce a sociálních věcí. Právě ta zajistí částečné financování projektu a je základem, díky kterému můžeme projekt spustit.

Vizualizace

Jménem Diakonie Praha děkujeme panu radnímu Janu Chabrovi a všem vytrvalým zastupitelům a zastupitelkám napříč politickým spektrem, i úředníkům, kteří podklady připravovali, za nasazení a ochotu výstavbu domova podpořit.

Následně jsme neváhali a pár hodin poté podepsali smlouvu s dodavatelem stavby firmou PWB stavby s.r.o., jejíž nabídka zvítězila ve veřejné soutěži.

Podpis smlouvy...

Podpis smlouvy se stavební firmou PWB stavby s.r.o.

Držte nám palce! Věříme, že v lednu 2023 přivítáme první klienty.

Pokud byste náš projekt chtěli podpořit, budeme Vám vděční. Můžete to jednoduše udělat ZDE. Pomoc má mnoho tváří, může mít i tu Vaši. Děkujeme!