Na palubě našeho stacionáře přibyl nový pasažér!

3. ledna 2017
Na palubě našeho stacionáře přibyl nový pasažér! Jmenuje se motomed.
3. ledna 2017 - Na palubě našeho stacionáře přibyl nový pasažér!

Na palubě našeho stacionáře přibyl nový pasažér! Jmenuje se motomed.

V minulých letech se nám podařilo zasklením terasy rozšířit prostory stacionáře ve Stodůlkách, které postupně adaptujeme na relaxační a rehabilitační místnost. Důvodem byla potřeba rozvíjet pohybové dovednosti našich klientů i v době chladnějších měsíců, kdy nemůžeme vyrazit na procházku, či pobývat v prostorách zahrady střediska.

Novou místnost postupně vybavujeme novými pomůckami a snažíme se tak rozšířit škálu aktivit, které můžeme v našem stacionáři Na palubě nabídnout. Z předešlých let jsme měli díky zápůjčce dobrou zkušenost s léčebným pohybovým přístrojem motomed, který skvěle aktivizuje koordinaci pohybu, rozvíjí hrubou motoriku a posiluje svaly na celém těle.

Proto jsme se rozhodli sehnat finanční prostředky a díky podpoře Innogy Energie s.r.o., Výboru dobré vůle a Repo-reck spol. s.r.o. jsme jej nakonec zdárně pořídili.

Děkujeme našim sponzorům za podporu a sportu zdar!

Za tým střediska Diakonie Praha

Tereza Háčková

Nedávno jsme se rozhodli si rozšířit naše obzory a zapůjčili jsme si motomed. Tento stroj je pro klienty vhodný k procvičování horních a dolních končetin. Na motomedu klienti šlapali či posilovali ruce a prsty. Motomed jsme měli zapůjčený na měsíc a využil ho každý, kdo chtěl a měl zájem. Motomed byl pro nás velká novinka, kterou si klienti oblíbili, a proto jsme se rozhodli, že bychom si ho rádi také pořídili. A dnes v roce 2017 díky podpoře od našich dárců ho máme a velmi nás to těší. Tímto za klienty děkujeme a jsme rádi, že se klienti na jízdu a posilování těší. Je skvělé mezi nimi vidět soutěživost, pospolitost a vzájemnou podporu. Jménem týmu stacionáře Na palubě děkuji za proměnu našeho snu ve skutečnost.

Josef Trnka

DSC_0089 DSC_0097 DSC_0100DSC_0106 DSC_0115 DSC_0128DSC_0121DSC_0102 DSC_0117 DSC_0103

Podpořeno z Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové (20 000 Kč), Innogy Energie s.r.o. (48 000 Kč) a Repo-reck spol. s.r.o. 17 295 Kč. Děkujeme!

VDV_logo_2014    Logo innogy_ šablona  logo motomed