Jitka Moršušová z našeho stacionáře Na palubě zvolena Pečovatelkou roku 2018

26. listopadu 2018

Prestižní soutěž Národní cena sociálních služeb - Pečovatelka roku pravidelně oceňuje nejlepší pracovníky sociálních služeb. Minulý týden byli v Praze vybráni ti nejlepší za letošní rok 2018. Diakonie Praha slavila úspěch!

Jitka Moršušová z našeho stacionáře Na palubě zvolena Pečovatelkou roku 2018
26. listopadu 2018 - Jitka Moršušová z našeho stacionáře Na palubě zvolena Pečovatelkou roku 2018

Naše organizace Diakonie Praha měla mezi nominovanými osobami své zastoupení, které hodnotící porota proměnila v úspěšné ocenění. Naše pracovnice paní Jitka Morčušová ze stacionáře Na Palubě získala cenu v kategorii Pracovník v sociálních službách - Pečovatelka roku 2018 - Ambulantní služby. Slavnostní vyhlášení proběhlo 21. 11. na Novoměstské radnici na Karlově náměstí, kde se sešla více než stovka hostů. Předáváním provázely opět herečky Hana Maciuchová a Táňa Fischerová. Těší nás, že máme ve svém týmu profesionální odborníky s lidským přesahem, kteří kvalitně pečují o uživatele našich služeb.

Pečovatelka roku 2018 - Jitka Morčušová

Jitka patří mezi zaměstnance, kteří ve stacionáři Na palubě pracují již od samého počátku. Původním povoláním je kartografka. Tato profese vyžaduje přesnou orientaci a pečlivost při zaznamenávání konkrétních dat. Těchto svých osobních kvalit využívá i v nynějším zaměstnání. Velice dobře zná prostředí i průběh poskytovaných služeb, svědomitě vede potřebnou dokumentaci, která je důležitou součástí poskytované služby. Je velkou oporou pro všechny pracovníky. Díky jejím zkušenostem a přehledu ve službě si jí ostatní kolegové velmi váží. Vždy je velmi ochotná a též všem nápomocná. Umí také citlivě upozornit na nedostatky ve službě tam, kde je potřeba nápravy. V přímé péči o uživatele je Jitka velice empatická, umí jim naslouchat a patřičně reagovat na jejich potřeby. Cíleně vymýšlí aktivity tak, aby jim vyhovovaly ve všech směrech. Uživatelé služby se vždy těší na zážitkové dny s ní i na bazální stimulaci. Při individuální aktivitě se jim vždy maximálně věnuje.

Jitce moc gratulujeme a vážíme si její úžasné práce v Diakonii Praha!

Diplom Pečovatelka roku 2018 - Jitka Morčušová

Jitka Morčušová s Hanou Maciuchovou

Pořadatelé soutěže jsou Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky a Diakonie ČCE.