Jarní střípky z Diakonie Praha

29. dubna 2020

Ačkoliv stále fungujeme v omezeném režimu s ohledem na koronavirus a nařízení vlády, čtyři naše sociální služby celou dobu běží, a tak Vám chceme dát vědět alespoň pár aktuálních střípků od nás...

Střípky z Diakonie Praha
29. dubna 2020 - Jarní střípky z Diakonie Praha

Domov pro osoby se zdravotním postižením Zvonek

Omezený osobní kontakt s rodinou a přáteli není nic příjemného, ale v zájmu zdraví se dá mnohé zvládnout. I klienti Domova ve Zvonku situaci dobře rozumí a třeba i formu různých vzkazů posílají pozdravy svým blízkým - třeba na papíře, přes Facebook virtuálně, na fotkách atd.

Vzkazy ze Domova ve Zvonku

Raná péče Diakonie

Malí klienti Rané péče Diakonie se můžou těšit na spoustu nových pomůcek, které vlastnoručně vyrábějí naše poradkyně. Až se konzultace v rodinách zase vrátí do běžného režimu, vše společně vyzkouší.

Vyrobené pomůcky od poradkyň Rané péče Diakonie

Chráněné bydlení Zvonek

Život v Chráněném bydlení Zvonek se postupně krůček po krůčku vrací zpět do normálnějšího běhu dní. Všichni klienti začali po Velikonocích zase chodit do práce a je znát, že jim to nalilo do žil novou energii a zlepšilo náladu. Na jednotlivých chráněných bytech klienti připravují krátký program pro ostatní, aby je mohli pobavit, až se opět budou moci vidět dohromady. Chystá se třeba divadelní scéna z Olympu a "loutková" pohádka.

V Chráněném bydlení Zvonek se chystá divadlo

Odlehčovací služba Na palubě

Protože je teď Na palubě menší provoz kvůli uzavřeným stacionářům, klienti OS intenzivně využívají nový snoezelen. A díky jarnímu počasí tráví poměrně dost času na zahradě, což je opravdu moc příjemné a všichni se těšili celou zimu.

Jaro na Zahradě Na palubě