Jaké jsou první dny zpátky ve službách?

3. června 2020

Od 25. května jsou služby střediska kompletně znovu v provozu. Klienti jsou zpátky, pravidelný program běží, počasí nám přeje, tak je všechno hned zase poztivnější! Užívejte jaro...

Jaké jsou první dny zpátky ve službách?
3. června 2020 - Jaké jsou první dny zpátky ve službách?

Pracoviště Na palubě

Na Palubě ve Stodůlkách se k odlehčovací službě, která fungovala po celou dobu, přidaly opět denní a týdenní stacionář. Přichází nejkrásnější čas na místní zahradu, takže celá parta tráví často odpoledne venku. Pouští se hudba, houpací sítě jsou v permanenci, venkovní svačina je prostě krása. Klienti spolu s pracovníky budou připravovat truhlíky, sázet rajčata, zalévají jahody a bylinky. Konečně!

Denní a týdenní stacionář Na palubě

Zahrada Na palubě

Denní stacionář Ratolest

Také Denní stacionář Ratolest zabíhá do svých kolejí. Snoezelen, keramická dílnička i nové zahradní posezení od dárce firmy Spirax Sarco znovu ožívá. V období uzavření stacionáře kolegyně a kolegové úžasně přípravili zahradu - vše je v pořádku, posekané a vyplené, úroda zasázená. Ratolest je prostě balzám.

Denní stacionář Ratolest

Zahrada v Ratolesti

Pracoviště Zvonek

V krčském Zvonku se provoz nezastavil, protože bez přestání statčně fungovaly domov pro OZP a chráněné bydlení. Nicméně teď se přidalo ještě centrum denních služeb, takže je pracoviště kompletní. Dílničky a prostory této služby už nezejí prázdnotou, ale je tu živo a sranda jako obvykle. I tady ve Zvonku máme krásnou a opravdu velkou zahradu, klienti mohou praktikovat zahradní terapii a nasávat energii ze slunce a zeleně kolem. To potřebujeme všichni.

Centrum denních služeb Zvonek

Sociálně terapeutická dílna

Sociálně terapeutická dílna též uvítala své klienty, zase se vyrábí a upevňují se návyky a dovednosti, což je potřeba. Keramická dílna jede, šicí stroj také, látky všude kolem, barvy otevřené, klíčenky se navlékají, práce a úkoly rozdělené... Tvůrčí "nepořádek" je prostě fajn.

Sociálně terapeutická dílna

Raná péče Diakonie

Raná péče Diakonie už sviští přímo k rodinám. Služba fungovala v uplynulých měsících na dálku, konzultace probíhaly on-line nebo po telefonu. Ale osobní kontakt je samozřejmě nenahraditelný, poradkyně balí speciální pomůcky a vyrážejí se setkávat se "svými" rodinami a malými klienty tak, jak je to nejlepší.

Raná péče Diakonie na cestě za klientskými rodinami.