Inovace Na palubě aneb zase o krok dál v rozvoji klientů

10. června 2020

Pro naše středisko je poměrně typické, že máme vize a snažíme se pořád posouvat věci dopředu. Dáváme si cíle a novinky pro dobrou věc nám nejsou cizí. Třeba teď máme Na palubě inovaci v podobě iPadu, projektoru a speciálních aplikací, které nám doporučil LIFEtool. Chtěli jsme klientům stacionářů a odlehčovačky zprostředkovat novou formu rozvoje, aktivizace, vnímání a učení se. A tak na tom pracujeme a daří se. Brzy i v dalších službách, hurááá!

Inovace Na palubě aneb zase o krok dál v rozvoji klientů
10. června 2020 - Inovace Na palubě aneb zase o krok dál v rozvoji klientů

Tablety mohou celkově zkvalitnit výchovně vzdělávací činnost, motivují k udržení pozornosti, vhodné aplikace rozvíjí schopnosti a znalosti uživatelů a zároveň pomáhají při komunikaci u lidí, kteří mají kvůli svému handicapu problém s běžnou komunikací. Nové technologie jsou navíc běžnou součástí dnešního života lidí, proto patří i k nám. Pomocí projektoru využíváme tablet také jako interaktivní tabuli, což je bezvadné na skupinovou práci a aktivity. Zvukové, vizuální a interaktivní metody jsou pro klienty novinkou, zpestřením a smysluplným podnětem. Řada aplikací je vyvinutých přímo pro osoby s postižením a velké díky patří LIFEtool za cenné rady a doporučení.

Rádi se podělíme a níže najdete pár tipů:

Aplikace Go talk NOW pro iOS:

Tipy na to, kde hledat vhodné aplikace:

Komunita i-sen, články a tipy na aplikace: