Dobrovolníci z firmy SAP Services pomáhali v Diakonii Praha

29. října 2018

Koncem října jsme v Diakonii Praha přivítali sympatické mladé lidi ze společnosti SAP Services, kteří si v rámci firemních dobrovolnických dnů vybrali naše pracoviště.

Dobrovolníci z firmy SAP Services pomáhali v Diakonii Praha
29. října 2018 - Dobrovolníci z firmy SAP Services pomáhali v Diakonii Praha

V pátek 19. 10. dorazili do Stodůlek dvě slečny a tři muži, kteří nám pomohli připravit prostory a zahradu Na palubě na nadcházející zimní období. Došlo i na sdílení autentické atmosféry prostřednictvím společného pátečního zpívaní všech klientů i pracovníků za podpory Dejvického farního sboru, studentů a pana faráře Rumla. Poté se již naši hosté s velkou vervou vrhli do práce. Pánové hrabali listí na zahradě a dívky se pustily do mytí oken ve stacionáři Na palubě. Bonusem bylo krásné počasí a to pravé „indian summer“.

Dobrovolníci SAP Services ve stacionáři Na palubě ve Stodůlkách

Hned následující týden v úterý 23. 10. se vypravila další odhodlaná skupinka dobrovolníků ze SAP Services na naše pracoviště Zvonek v Krči. Práce probíhaly také hlavně venku, zahrada se chystala ke spánku, dobrovolníci odklízeli listí a větve, plnili kontejner a k tomu jim sekundoval studený vichr jako symbol sychravého podzimu.

Dobrovolníci SAP Services na našem pracovišti Zvonek v Krči

Také stacionář Ratolest byl ve čtvrtek 25. 10. poctěn návštěvou z firmy SAP Services. Další příjemní dobrovolníci poklidili podzimní zahradu a s klienty oslavili Halloween. Společně vyřezávali dýně a pak je zapálili na zahradě, kde nyní zdobí vstup do stacionáře. Došlo i na vaření typické dýňové polévky a pečení dýňového koláče.

Dobrovolníci ze SAP Services ve stacionáři Ratolest ve Strašnicích

Během vzájemného představování se ukázalo, že většina příchozích již má přehled o Diakonii Praha, a tak bylo milé zodpovídat jejich zasvěcené dotazy. Děkujeme společnosti SAP Services a všem dobrovolníkům za úžasné dny plné pomoci, dlouhodobou podporu a spolupráci. Moc si toho vážíme!

Sobrovolníci SAP Services

V užitečné práci čas utekl jako voda. S našimi novými přáteli jsme se loučili upřímným: „Pán Bůh zaplať!“. Brzy zase na viděnou, třeba během adventních setkání v rámci našich služeb.

Dobrovolníci SAP Services

Více fotografií ZDE.