Středisko Diakonie Praha

Diakonie ČCE – středisko Praha je právnickou osobou, evidovanou v rejstříku vedeném Ministerstvem kultury ČR pod zn. 9-291/2003-15222. Používá kromě svého oficiálního názvu, v plném znění, rovněž zkrácený „obchodní“ název Diakonie Praha, a to zejména v komunikaci s veřejností a donátory.

Zřizovatelem Diakonie Praha je Diakonie Českobratrské církve evangelické – účelové zařízení Českobratrské církve evangelické (Jungmannova 22/9, 110 00 Praha 1 – Nové Město) založené za účelem poskytování sociálních služeb, vzdělávání, poskytování zdravotní péče a dalších obecně prospěšných služeb.

Diakonie Praha je tu od roku 1994 pro děti, mládež a dospělé s postižením a jejich rodiny. Poskytuje sociální, terapeutické, rehabilitační a poradenské služby:

AMBULANTNÍ: Denní stacionář (pracoviště Strašnice, Stodůlky), Odlehčovací služba, Sociálně terapeutická dílna, Centrum denních služeb, Raná péče

TERÉNNÍ: Raná péče

POBYTOVÉ: Týdenní stacionář, Odlehčovací služba, Chráněné bydlení, Domov pro osoby se zdravotním postižením

Poslání

Posláním Diakonie ČCE - střediska Praha je podpora dětí a dospělých osob s mentálním, pohybovým a kombinovaným postižením tak, aby mohli žít život co nejvíce se podobající běžnému životu svých vrstevníků. Podpora a péče je našim uživatelům poskytována ve všech oblastech, které sami nezvládají, ale zároveň jsou podporováni v co největší samostatnosti.

Vedení střediska

Ředitel: Mgr. Jakub Suchel

Správní radaMgr. Jakub Suchel (předseda), Bc. Michaela KunzováAndrea Vachtlová DiS.

Dozorčí rada: Kryštof Sýkora (předseda), Daniela Caldová, Alena Kunová, Zdeňka Brunnerová, Hana Janečková, Martin Řeháček, Petra Innemanová, Vladimír Kněžek, Josef Provazník

Diakonie ČCE - středisko Praha
Vlachova 1502/20