Díky Nadaci KB Jistota pořídíme pomůcky pro rehabilitaci smyslového vnímání!

22. února 2018

Děkujeme Nadaci Komerční banky, a.s. - Jistota, která nás podpořila částkou 128 000 Kč na pořízení pomůcek pro rehabilitaci smyslového vnímání. Pomůcky využijí děti se speciálními potřebami, které jsou klienty Rané péče Diakonie.

Nadace Jistota KB

Díky Nadaci KB Jistota pořídíme pomůcky pro rehabilitaci smyslového vnímání!
22. února 2018 - Díky Nadaci KB Jistota pořídíme pomůcky pro rehabilitaci smyslového vnímání!

V rané péči pracujeme s cílovou skupinou rodin s dětmi, jejichž fyzické schopnosti jsou určitým způsobem limitovány, a ani cesta k jejich získání není, stejně jako vývoj dětí, běžná.

Součástí našeho odborného poradenství je hledání speciálních postupů k cílené stimulaci vývoje dětí. Některé postupy se ale neobejdou bez speciálních pomůcek; většina z nich je, žel, pro svoji pořizovací cenu a omezenou použitelnost v čase pro rodiny nedostupná.

Proto jsme již před několika lety zřídili půjčovnu speciálních pomůcek, kterou průběžně vybavujeme dle speciálních potřeb klientské skupiny.

Díky Nadaci KB Jistota budeme moci do půjčovny pořídit pomůcky pro rozvoj stability, rovnováhy a kooordinace - jak v oblasti hrubé tak jemné motoriky pro děti od 0 do 7 let věku s (obvykle) kombinovaným (mentálním a tělesným) postižením. Výběr, zapůjčení a předvedení správné manipulace s rehabilitačními i kompenzačními pomůckami, je jednou z činností, která velmi zkvalitňuje poskytovanou službu.

Děkujeme za podporu!